MSF celebra un mapató a Barcelona per cartografiar zones remotes de la República Centreafricana

Diverses ciutats del món acullen jornades col·laboratives per completar els buits en els mapes i millorar la resposta humanitària

Barcelona, 7 de novembre de 2019 - Metges Sense Fronteres (MSF) i el projecte Missing Maps celebraran el proper dimarts 12 de novembre a Barcelona un mapatón col·lectiu per cartografiar àrees remotes de la República Centreafricana.

L'objectiu de la jornada de cartografia humanitària, en què participaran 70 persones és mapejar diverses àrees de la regió de Ouham a la República Centreafricana, que no apareixen detallades en els mapes per tal, entre d'altres, que les ONG puguin respondre millor i més ràpidament a les emergències i crisis humanitàries d'aquest país.

Mitjançant aquesta iniciativa s'incrementa la informació sobre zones de les que hi havia pocs detalls i es millora la presa de decisions a partir de el coneixement sobre la ubicació de la població, les vies de comunicació o centres de salut.


QUÈ: Mapató per cartografiar RCA
ON: Seu de MSF a Barcelona. C / Zamora 54-58 (Metro L4 "Bogatell")
QUAN: Dimarts 12 de novembre de 2019. De 17:00 a 20:00. Atenció a mitjans amb portaveus a partir de les 17:15.
QUI: MSF, Missing Maps i 40 participants


Què és un mapató?
Un mapató és un espai de trobada entre persones que s'uneixen per cartografiar una zona. Es tracten d'esdeveniments massius de ciutadans que, amb el seu propi ordinador, seguint instruccions i sempre amb guies de suport, recullen i apunten dades d'una determinada àrea seleccionada a partir de successives i potents ampliacions d'imatges per satèl·lit.

Amb aquest objectiu, va néixer Missing Maps, una iniciativa col·laborativa posada en marxa per Metges Sense Fronteres juntament amb la Creu Roja de Gran Bretanya, la Creu Roja nord-americana i l'equip humanitari d'OpenStreetMap. Missing Maps aspira a constituir un exemple de voluntariat digital, una mena de Wikipedia dels mapes.
Des que va sorgir Missing Maps el 2014, més de 92.000 persones han participat en els mapatons organitzats a tot el món. Aquestes iniciatives han permès cartografiar més de 43 milions d'edificis i més d'un milió de quilòmetres de carreteres.


Materials per a mitjans:
Imatges d'arxiu de l'últim mapató a Barcelona l'abril passat i vídeo sobre la resposta de Missing Maps al cicló Idai a Moçambic, aquí.

Iván Muñoz García Head of Media (Interim), MSF España

 

 


Sobre MSF España

Médicos Sin Fronteras es una organización médico-humanitaria internacional que asiste a poblaciones en situación precaria y a víctimas de catástrofes de origen natural o humano y de conflictos armados, sin ninguna discriminación por raza, género, religión o ideología política. Su presencia independiente e imparcial en las crisis le permite dar una asistencia inmediata a las personas más necesitadas. La acción médica es la prioridad de MSF, pero la organización también recurre al testimonio como medio para provocar cambios en favor de las poblaciones a las que asiste.

MSF España
calle Zamora 54
08005 Barcelona